Logotype
Logotype

Brandkårens barnsida

Välkommen till brandkårens barnsida. Här har vi samlat lite spel, pysselböcker och andra saker som vi tror att du som är barn kan tycka är roligt. Du kan ta hem olika saker i PDF eller klicka på länkar för att länkas vidare till andra roliga sidor.

Besök Flammys Barnsida på Brandskyddsföreningen för att läsa mer om vem Flammy är.


Här kan du ladda hem en pysselbok med Flammy. Färglägg bilderna och be någon att läsa sagan medans du gör det. Samtidigt lär du dig massor av saker som är bra att veta om hur du ska göra när det börjar att brinna.
Det finns en del saker som man ska tänka på när det brinner, bland annat att man inte ska springa och gömma sig och att röken är farlig att andas in.

Det är också bra om du kan stänga dörren till det rummet som brinner så att branden inte kan sprida sig lika lätt till andra rum.
Du får även lära dig hur du ska komma ihåg telefonnumret som du ska ringa om det börjar att brinna eller om det sker en annan olycka.

Ladda hem Flammys målarbok Pdf, 3.5 MB.

Klipp ut och vik en loppa. Be sedan din kompis säga en siffra, välja färg och svara på frågan eller utför uppdraget.

Det finns mycket bra uppdrag som man får av loppan. Vilket telefonnummer ska man ringa när det brinner? Hur många brandvarnare har ni hemma?


Ladda hem Flammys loppa Pdf, 829.1 kB.

Vill du ha Flammy som klippdocka? Då kan du ladda hem den här och klippa ut hemma. Du får 3 olika kläder att klä honom i och du får lära dig bra saker på köpet.

Ladda hem Flammys klippdocka Pdf, 4.5 MB.