Logotype MittBohuslän

Vi söker Förbundschef/Räddningschef

Vi står inför spännande utmaningar och söker en trygg ledare med uppdraget att driva utvecklingen av en viktig samhällsfunktion för att möta framtidens krav och förväntningar.

Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän är ett kommunalförbund bestående av räddningstjänsterna i Munkedal, Lysekil och Uddevalla kommun där det tillsammans bor ca 85 000 invånare. Uddevalla är den största kommunen i förbundet och har både sjöfart och hamn, Munkedal är en inlands- och glesbygdskommun och Lysekil är en kust- och turistkommun.

Här arbetar ca 200 medarbetare och utav dessa är 140 RiB-anställda. Vår verksamhet utgår från sju stationer varav en heltidsstation i Uddevalla där också förbundets säte är beläget. Under 2023 inviger vi vår nya brandstation med tillhörande övningsområde som just nu byggs i Uddevalla. Vi har gemensam operativ systemledning tillsammans med Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (NÄRF) och Räddningstjänsten Orust. Vår gemensamma ledningscentral är placerad i Trollhättan.

Vårt uppdrag

Förbundets uppdrag är att stödja de människor som lever, verkar och vistas i medlemskommunerna. I första hand innebär detta förebyggande insatser i syfte att öka förmågan hos den enskilde att förhindra olyckor eller begränsa följderna av olyckor. Förbundet ska även på ett effektivt och professionellt sätt hantera behovet av akuta skadeavhjälpande insatser.

Om jobbet

Vi står inför spännande utmaningar och söker en trygg ledare med uppdraget att driva utvecklingen av en viktig samhällsfunktion för att möta framtidens krav och förväntningar. Som förbundschef är ditt uppdrag att leda verksamheten mot de övergripande målen och du har en nyckelroll i arbetet att möta ett samhälle i förändring.

Det innebär ett nära samarbete med medlemskommunerna, en kontinuerlig dialog med medarbetarna och samordning med andra samhällsviktiga funktioner. Genom att följa samhällsutvecklingen säkerställer du att räddningstjänsten upprätthåller en effektiv och säker verksamhet med medborgarna i fokus. Du har det övergripande ansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö, du arbetar för att utveckla förbundet utifrån politiska mål och rapporterar direkt till förbundsdirektionen. Som förbundschef är du tillika räddningschef.

Vem söker vi?

  • Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar.
  • Du har en bra samarbetsförmåga och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
  • Du är lojal och visar det genom att ha en positiv attityd till ditt arbete, handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policyer och riktlinjer.
  • Du har en god ledarförmåga, du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du skapar engagemang och delaktighet.
  • Du är tydlig vilket du visar genom att du säkerställer att dina budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter, du påminner och följer upp arbetet.
  • Du är även mål- och resultatorienterad och har förmågan att ändra din inriktning när målen ändrar sig.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Kravspecifikation

  • Brandingenjör med påbyggnadsutbildning RUB eller Räddningsledning B och Tillsyn Balternativt motsvarande utbildning i det äldre utbildningssystemet
  • Du har tidigare arbetat som chef och ledare i en politiskt styrd organisation med personal, arbetsmiljö, budget och verksamhetsansvar
  • Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Du har B-körkort

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100

Ort

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2022/299

Sista ansökningsdag

2022-06-06

 


Kontakt

Kenneth Engelbrektsson

Ordförande i direktionen, 0738-283380


Facklig företrädare

Mikael Bagge

Kommunal, 010-1615500 växel

Jan Olsson

Vision, 010-1615500 växel

Simon Augustsson

BRF, 010-1615500 växel