Logotype MittBohuslän

Vi söker en brandman till vår station i Uddevalla

Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor och arbeta för ett olycksfriare samhälle?

Läs mer och ansök via länken nedan och var med oss på resan mot vår nya brandstation.

Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän är ett kommunalförbund bestående av räddningstjänsterna i Munkedal, Lysekil och Uddevalla kommun. Kommunerna har tillsammans ca 82 000 invånare.

Förbundets uppdrag är att stödja de människor som lever, verkar och vistas i medlemskommunerna. I första hand innebär detta förebyggande insatser i syfte att öka förmågan hos den enskilde att förhindra olyckor eller begränsa följderna av olyckor. Vidare skall förbundet på ett effektivt sätt hantera behovet av akuta skadeavhjälpande insatser.

Förbundet består av en heltidsstation i Uddevalla med tillhörande deltidsavdelning samt ytterligare 6 deltidsstationer i Ljungskile, Munkedal, Lysekil, Brastad, Skaftö och Hedekas. Vi har tillsammans med NÄRF (Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund) en gemensam operativ ledningscentral LC54. Vi ser fram emot att flytta in i vår nya brandstation med tillhörande övningsområde som är under uppförande med planerad inflyttning under 2023.

Beskrivning

En av våra medarbetare går i pension och vi söker därför en brandman på heltid som kommer att tjänstgöra i skifttjänst med placering vid stationen i Uddevalla.

Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du behöver kunna visa omdöme och uppträda lugnt, stabilt och kontrollerat i pressade situationer. Yrket förutsätter praktiska, fysiska och sociala färdigheter och du kommer att få genomföra tester enligt vårt testprogram.

Arbetsuppgifter

Arbetet som brandman är omväxlande och utmanande. Du ingår i utryckningsstyrka med uppgift att bland annat hantera bränder, trafikolyckor, drunkningstillbud, utsläpp av farligt ämne och andra olyckor. En stor del av jobbet handlar om att förebygga olyckor genom att informera och utbilda och därför tror vi att du är bra på att prata med människor och skapa förtroende. Arbetet består också av övning och materialvård samt övrigt förekommande arbete inom organisationen.

Kvalifikationer

Du skall ha genomgått MSB:s utbildning SMO (Skydd mot olyckor)
Godkänt rullbandstest enligt AFS 2007:7 (ej äldre än 3 månader) skall bifogas ansökan.
God simkunnighet lägst Guldbojen-intyg bifogas ansökan
Förmåga att kunna arbeta på höga höjder samt ej ha anlag för klaustrofobi.
Du skall inneha körkortsbehörighet C.
Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.mittbohuslan.se

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill.


Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Löneform

Månadsavlönad

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2022/370

Sista ansökningsdag

2022-07-31

Kontakt

Hans-Erik Oskarsson

010-1615569


Facklig företrädare

Mikael Bagge

Kommunal, 010-1615500 växel