Logotype

Vi söker en brandingenjör/ brandinspektör

Vill du arbeta med samhällsskydd och bidra till att skapa trygghet och säkerhet?

Läs mer och ansök via länken nedan och var med oss på resan mot vår nya brandstation.

Beskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med samhällsskydd och som vill bidra till att skapa trygghet och säkerhet.

Som brandingenjör/brandinspektör tillhör du förebyggandavdelningen där du ingår i ett team som utifrån sina specialistkunskaper hjälps åt att nå avdelningens mål. Vi tittar gemensamt på uppdrag och fördelar arbetet mellan oss utifrån kompetens, erfarenhet och intresse. I förbundet förekommer många komplexa verksamheter exempelvis oljeraffinaderi, pappersindustri, sjukhus och större hamnverksamheter.

Arbetsområden som blir aktuella är bland annat tillsyn och tillståndshantering och annan myndighetsutövning samt i förekommande fall extern utbildning.

Det kommer att finnas möjligheter till kompetensutveckling inom avdelningens verksamhetsområden och du kommer även att få möjlighet att driva olika typer av projekt samt vara delaktig vid framtagande av rutiner och riktlinjer inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du förmåga att ta eget ansvar för informations- och kunskapsinhämtning i dina ärenden och är bekväm med att fatta beslut som kan ha stor påverkan på den enskilde. Du är analytisk och kan väga samman information och olika typer av hänsynstaganden och du är tydlig i din kommunikation såväl muntligt som skriftligt.

Du har brandingenjörsexamen alternativt Tillsyn A eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, engagemang och tidigare erfarenheter.

Övrigt

Denna tjänst/befattning är placerad i säkerhetsklass och i anställningsförfarandet ingår en säkerhetsprövning med säkerhetsintervju och registerkontroll. Du måste lämna ditt skriftliga samtycke till denna säkerhetsprövning. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Som anställd hos oss finns möjligheten att kunna arbeta som deltidsbrandman vid någon av förbundets stationer.

När du söker ett jobb i vår jobb-portal diarieförs din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir då en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingarna kan begäras ut av den som vill. Undantag är ansökningar från personer som har skyddad identitet. Om du av någon anledning inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system kontaktar du den person som anges vid kontakt i respektive annons.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Löneform

Månadsavlönad

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2022/434

Sista ansökningsdag

2022-08-31


Kontakt

Mikael Gard

Förebyggandechef, 010 - 161 55 06

Mats Johansson

Förbunds- /räddningschef, 010 - 161 55 20

Jan Olsson

Brandinspektör/Kontaktperson Vision 010 - 161 55 25


Länk till annons