Logotype
Logotype

Brandman vikariat heltid

Nu söker vi dig som vill jobba som brandman på Uddevallas nya brandstation under sommaren 2024.

Trygghet -Säkerhet- Omtanke

Räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän är ett kommunalförbund bestående av räddningstjänsterna i Munkedal, Lysekil och Uddevalla kommun. Förbundets uppdrag är att stödja de människor som lever, verkar och vistas i medlemskommunerna. I första hand innebär detta förebyggande insatser i syfte att öka förmågan hos den enskilde att förhindra olyckor eller begränsa följderna av olyckor.

Förbundet ska även genomföra effektiva räddningsinsatser när händelser inträffar både inom vårt förbund och runt om oss när vår hjälp behövs. Förbundet består av en brandstation i Uddevalla med både hel- och deltidsstation samt ytterligare 6 deltidsstationer i Ljungskile, Munkedal, Lysekil, Brastad, Skaftö och Hedekas.

Beskrivning

Nu söker vi dig som vill jobba som brandman på Uddevallas nya brandstation under sommaren 2024.
Som person är du lojal, trygg, flexibel, strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du har ett respektfullt bemötande mot samtliga du möter.
Du behöver kunna visa omdöme och uppträda lugnt, stabilt och kontrollerat i pressade situationer. Yrket förutsätter praktiska, fysiska och sociala färdigheter.

Arbetsuppgifter

Arbetet som brandman är omväxlande och utmanande. Du ingår i utryckningsstyrka med uppgift att bland annat hantera bränder, trafikolyckor, drunkningstillbud, utsläpp av farligt ämne och andra olyckor.
Förutom detta består arbetet av insatsförberedelse och materialvård samt övrigt förekommande arbete inom organisationen.

Kvalifikationer

• SMO-examen
• Alternativt SMO-utbildning minst termin tre i juni 2024
• Alternativt SRV:s äldre 15 veckors brandmannautbildning
• Körkortsbehörighet B

Meriterande

• Tidigare erfarenhet av arbete som heltidsanställd brandman.
• Körkortsbehörighet C

Övrigt

Testdag och introduktion kommer att genomföras under våren.
Det är viktigt att du delar våra värderingar kring inkludering, jämställdhet och allas lika värde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

När du söker ett jobb hos oss sparas din ansökan. Det beror på att vi är en offentlig verksamhet. Din ansökan blir en allmän handling när vi har mottagit den. Det innebär att ansökningshandlingar och information om vem som sökt en tjänst kan begäras ut av den som vill.

Om du har skyddade personuppgifter ska du inte göra din ansökan digitalt utan kontakta den som står som kontaktperson i annonsen.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Ref. nr. 2023/617
Kontakt Stefan Samuelsson Norström 010-1615560
Kathrine Hansson 010-1615561
Facklig företrädare Mikael Bagge, Kommunal 010-1615500
Sista ansökningsdag 2023-12-10

Länk till annons http://uddevalla.varbi.com/what:job/jobID:668466/