Logotype
Logotype

Vi arbetar för ett tryggt och säkert samhälle för alla, dygnet runt, årets alla dagar.

Vi arbetar för ett tryggt och säkert samhälle för alla dygnet runt, årets alla dagar.

Om oss

Politik och beslut

Räddningstjänsten Mitt Bohuslän styrs av en politisk direktion. I direktionen tas alla politiska beslut vilket innebär att denna utgör både kommunstyrelse och kommunfullmäktige i ett och samma beslutande organ.

Läs mer om förbundsdirektionen  >

Våra styrdokument

Varje räddningstjänst styrs av en rad olika dokument och lagar. För styrning av vårt förbund finns bland annat förbundsordningen som antas av medlemskommunernas fullmäktige samt handlingsprogrammet.

Våra styrdokument  >

Skicka faktura

Här kan du läsa mer om hur du skickar fakturor till Räddningstjänsten Mitt Bohuslän. Alla köp som görs av Räddningstjänsten Mitt Bohuslän ska faktureras med e-faktura.


Skicka faktura  >

Vår verksamhet

Räddningstjänsten Mitt Bohuslän har beredskap dygnet runt i våra tre medlemskommuner. Verksamheten innefatter räddningstjänst vid brand eller nödläge, förebyggande arbete för att minska bränder och olyckor i samhället och tillsyn av verksamheter.

Vår verksamhet

Räddningstjänsten Mitt Bohuslän är ett kommunalförbund med tre kommuner, Lysekil, Munkedal och Uddevalla som är organiserat med en politisk direktion för den övergripande inriktningen och ledningen.

Vår verksamhet  >

Ledningscentralen

Ledningscentralen LC Fyrbodal drivs av Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund och Räddningstjänsten Mitt Bohuslän. Sedan 2021 ingår även Orust räddningstjänst i verksamheten.

Ledningscentralen  >

Våra stationer

Förbundet har sju brandstationer fördelat i kommunerna Lysekil, Munkedal och Uddevalla.


Våra stationer >

Bilvårdsenheten

På uppdrag av Lysekils och Munkedals kommun bedriver förbundet bilvårdsenhet för kommunens personbilar. Vår huvudsakliga uppgift är att hålla efter bilarna med tvätt, städ, service, besiktningar och verkstadsbesök.

Bilvårdsenheten  >