Logotype
Logotype

Räddningspersonal i beredskap

Är du kvinna eller man med rätta gnistan, båda fötterna på jorden och hjärtat på rätta stället? Vill du dessutom hjälpa människor på din hemort att känna sig trygga i sin vardag?

Vi söker räddningspersoner i beredskap till våra stationer i Brastad, Lysekil, Munkedal, Skaftö, Hedekas, Ljungskile och Uddevalla. Som deltidare på brandstationen kommer du in i en god gemenskap. Du blir en viktig resurs för samhället och en tillgång i säkerhetsarbetet på ditt jobb.

Anställning

Som räddningstjänstpersonal i beredskap eller deltidsbrandman som det även kallas, blir du anställd av räddningstjänstförbundet Mitt Bohuslän på deltid. Du har som regel en annan huvudarbetsgivare men det är inget krav. Räddningstjänsten betalar för den tid som går åt till utryckning, övningar och utbildningar. Dessutom får du beredskapsersättning. 

Som räddningspersonal i beredskap får du varierande och spännande uppgifter att lösa tillsammans med din grupp. Det handlar i huvudsak om räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra skadeplatser. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer som är i behov av hjälp. Du måste därför vara duktig på att handskas med människor och tycka om att samarbeta.

Krav

För att bli anställd ska du vara över 18 år, frisk och ha god kondition. Du ska bo och arbeta så nära brandstationen att du hinner inställa dig enligt tiderna nedan. I vissa fall kan en anställning accepteras även om du har din arbetsplats på annan ort.

Inställelsetid:

Uddevalla: 8 min

Lysekil, Ljungskile, Munkedal, Brastad, Skaftö, Hedekas: 5 min

Växlande arbetstempo

När larmet går gäller det att reagera snabbt och du måste fokusera helt på din uppgift. Arbetet ställer också krav på övning och fysisk förmåga. Övning sker normalt sett på vardagskvällar.

Beredskap

Du har beredskap sju dygn under en fyra veckors period. Vanligast är att man har beredskap sju dygn i sträck, det förekommer också annan uppdelning av beredskapen. Under beredskapen ska du kunna infinna dig på din brandstation under dygnets alla timmar inom inställelsetiden, brandfordonen ska alltså lämna brandstationen inom rimlig tid efter det att larmet går.

Utbildning du behöver

Som nyanställd får du genomgå en två veckor introduktionsutbildning i Uddevalla. Där får du lära dig det som behövs för att ingå i en beredskapsstyrka och åka på larm. Denna utbildning genomförs på dagtid. När du har fått lite erfarenhet av yrket ska du gå en räddningsutbildning på räddningsskola. Denna utbildning genomförs som internat och är på 2 + 3 veckor.

Fysisk status

Innan anställning testas din fysiska förmåga, detta görs på rullband. Du får även genomgå en läkarundersökning med arbets-EKG.

Körkort

B-körkort är ett krav. För att få köra brandfordonen krävs C-behörighet.

Ansökningsblankett tillsammans med personligt brev och meritsammanställning (CV) skickas till: raddningstjansten@mittbohuslan.se 

Kontakt

Jimmy Göransson
Enhetschef RiB
Telefon 010-161 55 80

Kathrine Hansson Personalhandläggare
Telefon 010-161 55 61