Logotype
Logotype

Har du inte köpt alla julklappar än?

Du kan vara lugn, vi har tips på julklappar till dina nära och kära som kan rädda liv.

Brandvarnaren

Brandvarnare ska finnas i alla hem, på alla våningsplan och helst i alla rum där någon sover. En brandvarnare varnar för rök och eftersom varm rök stiger ska brandvarnaren sitta i taket. Vid en brand är tiden en avgörande faktor, varje sekund räknas. Brandvarnaren reagerar snabbt på den livsfarliga röken och varnar dig.

Brandsläckare

Med en brandsläckare kan du snabbt göra en första släckinsats om det börjar brinna. Vi rekommenderar en sexkilos pulversläckare i hemmet. Om du tycker att den är för stor och tung kan du istället ha två mindre pulversläckare. Pulver är ett effektivt släckmedel som fungerar på alla typer av bränder som kan ske i våra bostäder.

Brandfilt

Som en extra säkerhet i hemmet är det bra att ha en brandfilt. Med brandfilten kan du kväva en brand till exempel på spisen. Se till att du hänger upp din brandfilt så att du lätt kan greppa tag om den när du behöver använda den. Brandfiltar finns i många olika designade utföranden och storlekar. Den rekommenderade storleken är 120x180 centimeter, för att den ska vara tillräckligt stor för att täcka en person vid en eventuell brand i kläder.

Alla produkter finns att köpa i de flesta större butiker som säljer produkter till hemmet, stormarknader och byggvaruhus. Även vissa försäkringsbolag säljer brandskyddsutrustning till hemmet.

Från oss alla till er alla, en riktigt god jul!