Logotype
Logotype

Markus Green får utmärkelse av Frankrike

Fredag 22 mars tilldelas Markus Green, förbunds- och räddningschef i Räddningstjänsten Mitt Bohuslän och Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, den franska utmärkelsen Médaille de la
sécurité intérieure (medalj för inrikes säkerhet). Han får utmärkelsen för sin roll som insatschef för de svenska insatserna vid de svåra skogsbränderna i Frankrike sommaren 2022.

Utmärkelsen delas ut i Stockholm av Frankrikes ambassadör i sällskap av generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
Markus Green ingår i MSB :s personal för katastrofinsatser vilket innebär att han vid svåra händelser kan få åka på uppdrag både inom Sverige och utomlands. Som räddningstjänst är vi alltid redo att skicka hjälp, dels inom vårt närområde, dels till andra räddningstjänster som behöver hjälp. Samverkan är A och O i vår verksamhet och att visa solidaritet för andra i svåra situationer är viktigt.

– Det är roligt att få en sådan utmärkelse. Jag ser det som ett tecken på att vårt team genomförde en bra insats i Frankrike och kunde stödja i en svår situation, säger Markus Green.

– Jag är glad att ha möjligheten att hjälpa till. Det ger också värdefulla erfarenheter att ta hem till våra verksamheter så vi kan fortsätta utveckla vår beredskap. Jag hoppas att fler kollegor kan åka iväg på liknande uppdrag i framtiden.

Fotograf: Grégoire Calmeau SDIS56

Fotograf: Alexis Moreau SDIS56